Com es comparteixen continguts a BB Collaborate

BB Collaborate és l’eina de videoconferència d’escriptori que teniu disponible a Aula digital i que us permet, com a docents, compartir diferents tipus de continguts, a més d'àudio i vídeo, amb els alumnes.

En la icona Comparteix el contingut, disponible en el Tauler de BB Collaborate, hi ha les opcions següents per compartir:

  • Comparteix la pissarra electrònica
  • Comparteix l’aplicació o la pantalla
  • Comparteix fitxers

Imatge 1

Comparteix la pissarra electrònica

La pissarra permet fer anotacions i/o dibuixos. En aquest element, hi poden participar, per defecte, tant el professorat com l’alumnat. Des de l’apartat de Configuració de la sessió, disponible a La meva configuració, es podrien eliminar aquests privilegis als alumnes.

Imatge 2

Comparteix l’aplicació o la pantalla

Possibilita a l’alumnat la visualització de la pantalla de l’ordinador del professor. Les opcions que es poden compartir dins aplicació o pantalla són les següents:

  • Tota la pantalla. Permet que els estudiants vegin tot el que el docent vulgui compartir; els alumnes poden seguir tots els moviments que fa el professor dins el seu ordinador.
  • Finestra de l’aplicació. Es comparteix amb l’alumnat un programa o una finestra. En aquesta opció, a diferència de compartir tota la pantalla, l'estudiant només veu el programa o la finestra del navegador que el docent hagi escollit. Qualsevol moviment que faci el professor fora d’aquesta finestra, els alumnes no el podran veure.
  • Pestanya de Chrome. Si s’utilitza aquesta opció, el docent comparteix només la pestanya que seleccioni; si navega o consulta altres pestanyes, l'alumnat no les podrà veure.

S’ha de seleccionar l’opció que més ens interessi i marcar la pantalla que volem compartir per, posteriorment, clicar sobre Compartir.

Imatge 3

Si s’empren navegadors diferents a Chrome, només hi ha la possibilitat de compartir tota la pantalla.

Comparteix fitxers

Permet compartir amb els alumnes imatges en format GIF, JPEG i PNG; documents en PDF o presentacions en power point d’un màxim de 60MB.

A diferència de compartir pantalla o finestra d’aplicació, si s’usa aquest mode, s’ha de carregar el fitxer que es vol compartir a BB Collaborate, i la compartició es fa dins l’entorn de l'eina; d’aquesta manera el professor té accés als controls de la sessió en la mateixa finestra sense haver-la de minimitzar. A BB Collaborate es poden carregar diversos arxius, sempre que la suma d'aquests no superi els 125 MB.

Per fer-ho, s’ha d’arrossegar el fitxer des del nostre ordinador o bé cercar-lo des d’Afegeix un fitxer i una vegada estigui carregat s’ha de seleccionar i clicar Comparteix ara.

Imatge 4

Imatge 5

Si quan es comparteixen fitxers volem donar indicacions amb el ratolí, s’han  d’usar les opcions que hi ha a la part superior de la presentació o del document que haguem compartit.

Imatge 6

Els documents, que utilitzem en aquesta opció de compartició, queden emmagatzemats i disponibles per a  sessions posteriors amb BB Collaborate.

Deixar de compartir

Quan acabem i vulguem deixar de compartir elements, com pantalla o una aplicació, s’ha de clicar a Deixa de compartir.

Imatge 7

Quan compartim pissarra o arxiu, cal clicar sobre la icona Imatge 8 , que està disponible a la part superior de la dreta de la pantalla

Imatge 9

 

Recomanacions a l’hora de compartir continguts a BB Collaborate

  • Usar el navegador Chrome permet més opcions de compartició de pantalla o aplicació.
  • Per mostrar una presentació o document és convenient emprar l’opció Comparteix fitxers.
  • Quan s’utilitzi Comparteix fitxers és recomanable carregar, abans de la sessió, els documents per evitar esperes en el transcurs d'aquesta.
  • Si el que es vol mostrar és un document, sobre el qual es faran canvis durant la sessió de videoconferència, s’ha d’usar l’opció Comparteix aplicació o tota la pantalla.

Per a més informació

BB Collaborate, com fer una videoconferència d’escriptori des d’Aula digital

Indicacions per a la realització d’una videoconferència

Webseminar BB Collaborate UIB (Vídeo)