Tallers de formació per al professorat

Creació de webs docents

Presentació

Aquest curs està adreçat al professorat de la UIB que estigui interessat a fer ús d’un lloc web o blog amb la intenció de compartir continguts didàctics per utilitzar-los com a material per a la seva docència. Així, els continguts seran accessibles a tota la comunitat d’Internet. El lloc web consisteix en un espai d’allotjament web (web hosting) de la Universitat, amb una instal·lació de WordPress, que és l’eina de creació de continguts que utilitzarem.

Objectius

  • Conèixer les possibles utilitats dels llocs webs i/o blogs en situacions educatives
  • Analitzar l’ús dels llocs webs i/o blogs com a recurs didàctic
  • Assolir estratègies per dissenyar llocs webs i/o blogs i gestionar-los

Continguts

  1. Usos del lloc web o blog com a recurs d’ensenyament/aprenentatge
  2. Configuració i administració d’un lloc web o blog  
  3. Edició i gestió d’entrades i de pàgines, i organització de la informació
  4. Publicació d'imatges, de vídeos, de presentacions de diapositives i d’altres elements multimèdia
  5. Integració amb xarxes socials

Metodologia

La modalitat del curs és totalment a distància, amb una metodologia fonamentalment pràctica.

Els participants trobaran dins el curs els continguts i els recursos necessaris per comprendre els elements principals d’un blog, fer-ne un bon ús i realitzar pràctiques i activitats d’aprenentatge, tot de manera autònoma i sense temporalització. Per fer-les disposareu d’una assignatura fictícia que us proporcionarem, un cop ens ho hagueu sol·licitat.

El curs permet obtenir una certificació, com es descriu a l’apartat següent.

Avaluació, activitats i criteris

En el cas que estigueu interessats a rebre una certificació d'aquest curs, l’heu de sol·licitar a través de la tasca que trobareu a l’Aula digital del curs, anomenada Sol·licit la certificació del curs. Per fer-ho teniu fins dia 31 de maig.

Per tal d’obtenir el CERTIFICAT D’APROFITAMENT, s’han de realitzar i superar totes les activitats i pràctiques proposades als reptes. Podeu començar a realitzar les pràctiques en el moment que vulgueu i anar al vostre ritme; hi treballareu de manera autònoma, i sense temporalització, sempre tenint en compte que han d’estar acabades abans de dia 3 juny .

El període de revisió de les pràctiques realitzades, per part del Servei Campus Digital, serà a partir del 4 de juny; en el cas que necessiteu corregir les tasques desenvolupades, disposareu d’uns dies per fer-ho.

Els certificats d’aprofitament s’expediran passat el període de revisió. Se’n farà càrrec l'Àrea de Formació del Servei de Recursos Humans, que fa la gestió dels certificats del Pla de Formació. Per defecte, si sou aptes, us afegiran el curs al vostre Full de serveis.

Dates: del 30 de gener al 14 de juny

Idioma: català

Modalitat: a distància

Durada: 12 h

Destinataris: PDI

Professorat: Antoni Martín González, Isabel Torrandell Serra

Prerequisitsno n’hi ha

 


Suggeriments per millorar els cursos de formació

Si voleu ajudar-nos a millorar, o fer un comentari, consulta o suggeriment, contactau amb nosaltres, a través d'aquest formulari

Emplena el formulari