Cronogrames interactius amb Genial.ly

¿Necessites que els teus alumnes tinguin clares les dates més importants del curs, els treballs que han de fer i entregar? Un cronograma interactiu i visual en serà la solució!

Els alumnes agrairan conèixer la planificació de l’assignatura i un dels recursos que els ho facilitarà és un cronograma visual i interactiu, amb totes les dates importants que han de tenir en compte, per exemple:

  • Inici i finalització de l’estudi de cada tema
  • Dates de lliurament d’activitats
  • Dates de recuperacions
  • Dates d’exàmens parcials i finals
  • Períodes de dedicació a treballs i a projectes
  • Etc.

Una de les eines que trobem adequades per fer aquest tipus de cronograma és Genial.ly. Es tracta d’una eina, gratuïta i d’edició en línia, que permet crear recursos educatius de manera visual i interactiva (presentacions animades, pòsters, línies cronològiques, mapes temàtics, infografies, etc.).

Possibilita, a partir d’una imatge, l’estructuració del contingut que volem destacar mitjançant la interactivitat i l’aparició de finestres emergents, a més de poder enllaçar amb recursos en línia (URL, text, etc.). Cal destacar que proposa moltes plantilles de creació entre les quals hi ha la proposta d’esdeveniments «eventos», que és molt indicada per a la creació de cronogrames.

L’avantatge de fer un cronograma amb aquesta eina és que facilita la consulta visual, de manera ràpida podem copsar la informació que volem oferir.

Els materials creats es podran compartir fàcilment mitjançant un URL o bé amb un codi d’inserció que podrem compartir a l’Aula digital de la nostra assignatura.

Podeu consultar en línia el Tutorial Genial.ly paso a paso que hem destacat des de l’observatori de Campus Digital de Recursos externs.

N’hem preparat l’exemple següent: 

https://view.genial.ly/5b62c301a07a5a0edfabec78/cronograma-catala

<div style="width: 100%;">

   <div style="position: relative; padding-bottom: 70.72%; padding-top: 0; height: 0;">

      <iframe frameborder="0" width="1414" height="1000" style="position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%;" src="https://view.genial.ly/5b62c301a07a5a0edfabec78" type="text/html" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" scrolling="yes" allownetworking="all">

      </iframe>

   </div>

</div>

Exemple d'un cronograma fet amb Genia.ly

 

Data de publicació: Mon Oct 08 13:06:00 CEST 2018