Escoltar

Converteix, afegeix subtítols i retalla amb HandBrake

HandBrake és un programari de llicència gratuïta i codi obert per a postproducció de vídeos amb el qual podrem obtenir resultats de qualitat a l’hora de realitzar accions, com posar subtítols a un vídeo, afegir i eliminar canals d’àudio o dividir un vídeo en diferents capítols.

HandBrake és una eina de postproducció audiovisual que ens serveix per a la conversió de vídeo, des de gairebé qualsevol format a una selecció de codis actuals i àmpliament compatibles. És un programari de llicència lliure i codi obert, i multiplataforma Windows, Linux o Mac.

Una vegada descarregat el programari, des de la seva adreça <https://handbrake.fr/>,  hem de fer doble clic sobre la icona del còctel i la pinya per iniciar-lo.

Icono de handbrakeImatge 1

Podem començar a familiaritzar-nos amb la seva interfície i crear un perfil d’usuari personalitzat i optimitzat, segons els nostres dispositius i les necessitats específiques o podem triar un perfil estàndard o universal. Els usuaris que vulguin resultats de qualitat podran optimitzar les seves conversions de format ajustant les opcions bàsiques i avançades en funció d’on es reproduiran (plataforma o dispositiu).

Trobarem presets o perfils amb una configuració per defecte, que optimitzaran la reproducció dels vídeos per a YouTube, Vimeo, dispositius mòbils android i IOS, Aple TV, Chromecast, entre d'altres.

Obrim el vídeo desitjat amb el boto Open Source, triam el Preset o perfil de la plataforma o dispositiu on volem visualitzar el vídeo, i HandBrake cercarà l'opcio amb millor qualitat. Després simplement farem clic a Start Encode per iniciar la conversió o Add to Queue i el posam en fila si volem convertir més vídeos.

Icona del programa "Start Encode"Imatge 2

Imatge que mostra els formats predefinits dels vídeos

Imatge 3

Una altra funcionalitat molt interessant és la d’afegir i gestionar els subtítols. Són molts els formats suportats per a l'edició de subtítols, des d'arxius SRT proporcionats per l'usuari a DVD, VOBSUB o pistes CC, i també arxius PGS de Blueray... tots es podran llegir o importar. Cal tenir en compte que les pistes SRT seran convertides a arxius SSA. L'usuari podrà o bé incrustar, funció Burned In, els subtítols al vídeo o bé tenir dos arxius finals, un de vídeo i un altre de subtítols, que s’executaran a la vegada a l’hora de la reproducció.

A més, l’eina també identifica els diferents formats multicanals d’àudio dels arxius, i pot o bé conservar-los, afegir-ne més o bé convertir-los a un altre format.

Amb HandBrake també podrem dividir un vídeo en diverses parts o extreure només una part o capítol del vídeo o d’un DVD. Una vegada obert el vídeo, el podem marcar i dividir en diferents capítols, segons o frames, des del botó Range.

Imatge que mostra les funcionalitats esmentades de Handbrake

Imatge 4

Des de la pestanya Dimensions, també podrem modificar les dimensions i la ràtio de la imatge del vídeo que ocupa la pantalla, així com eliminar les franges negres laterals, inferiors o superiors si cal. També podrem afegir filtres i rotar la imatge des de la pestanya Filters.

Amb l'eina de previsualització podrem monitoritzar-ne en tot moment els canvis, a través del botó Live preview.

Per a més informació

ismaelmartin(27 julio, 2016). Como incrustar subtítulos en un video con HandBrake - Ismael Martin.

HandBrake Documentation - Quick start (Guia ràpida d’inici). (2019).

HandBrake Documentation - Welcome. (2019).

Data de publicació: 18/03/2019