Crea i comparteix podcasts docents per als teus alumnes des del mòbil

Amb l’aplicació anchor.fm per a dispositius mòbils, podràs crear podcasts molt fàcilment, emmagatzemar-los a la plataforma, editar-los, agrupar-los per episodis, publicar-los i distribuir-los a diferents plataformes, per posar-los a l’abast dels teus alumnes, que els podran consultar i descarregar també des del mòbil

Anchor.fm és una senzilla eina, gratuïta, per a la producció i distribució de podcasts; des de https://anchor.fm podrem accedir directament a l'aplicació per descarregar-la, des de Google Play o App Stores, al mòbil.

Entre les característiques que podem destacar de l’app trobam l’allotjament o hosting gratuït; la distribució dels podcasts, de manera fàcil, a diverses plataformes (fes clic aquí per veure la llista completa de les plataformes compatibles); elaboració de podcasts de manera col·laborativa, ja sigui amb coautors habituals o bé convidant un expert, o diversos, puntualment per participar en la producció d’un podcast concret; seguiment i anàlisi instantània per obtenir-ne estadístiques, i així saber quins són els més escoltats i a traves de quin serveis.

Una vegada que ens hem descarregat l’eina en un dispositiu mòbil, ens enregistrarem ja sigui a través d’un compte existent de Facebook, Twitter o Google o bé emplenant un formulari en què proporcionarem un compte de correu electrònic.

Captura de pantalla de la pàgina web de registre a anchor.fm

Després d'haver accedit al nostre perfil, podrem començar a crear podcasts; fent clic al primer botó, podrem començar a gravar directament des del dispositiu o important un àudio (nota de veu, arxiu, etc.).

Captura de pantalla del botó per crear un nou Podcast

Quan tenim gravat l’àudio o importat, el podrem editar, podrem afegir-hi musica, retallar-lo i guardar-lo al compte, publicar-lo o deixar-lo en esborrany i afegir altres àudios a l’episodi. També podrem separar els àudios d’un mateix episodi a través de sons que ens proporciona la biblioteca de l’eina.

Captura de pantalla de l'interficie per afegir sò i per publicar el podcast

En haver acabat d'editar el podcast, d’afegir-hi àudios i sons, li posarem un títol, una descripció i una imatge de portada abans de publicar-lo.

 Captura de pantalla per a personalitzar la imatge del Podcast

Quan estigui publicat, Anchor el distribuirà a les diferents plataformes, com Spotify o Apple Music, i els usuaris podran també copiar l’enllaç del podcast per compartir-lo a través de les xarxes socials, per correu electrònic, per missatgeria instantània o per Bluetooth o Air drop, o descarregar-lo per poder compartir-lo directament a altres llocs web que ens puguin interessar. 

Per a més informació

Saps que la UIB ofereix un servei d’ajuda per elaborar podcasts per als professors? Contacta amb la Factoria de Campus Digital si hi estàs interessat

Manual de suport d’Anchor.fm en anglès

Compte Instagram Anchor.fm

Canal YouTube Anchor

Data de publicació: 13/05/2019