Crea infografies i altres recursos visuals amb Piktochart

Piktochart és una eina de disseny intuïtiva i molt senzilla d’ús, amb la qual podem explicar, gràficament, històries que provoquin un gran impacte visual, en forma d'infografies, diapositives per a presentacions, informes, fulletons i pòsters

Des de la adreça https://piktochart.com/, accedim a la pàgina web de Picktochart, on podem provar l’elaboració de diferents formats gràfics de manera gratuïta. Només haurem d’identificar-nos, proporcionant un compte de correu electrònic o a través d’un compte de Google o de Facebook, per poder començar a produir històries, amb informació visualment atractiva i interessant, a través del seu editor que facilitarà la feina als usuaris amb menys destreses de disseny.

Imagen de la interfaz de piktochart

Una vegada identificats, accedirem a la interfície del programari; a la part central trobam el panell o espai de treball on elaborarem els diferents treballs i es mostraran els projectes que hem fet i guardat anteriorment.

Imatge 2

Des de la barra lateral, situada a la part esquerra, tindrem accés a les diferents plantilles disponibles, segons el tipus de format desitjat: infografies, diapositives per a presentacions, informes, fulletons i pòsters; els quals, una vegada elaborats, podrem descarregar-los per compartir o imprimir de manera gratuïta.

Imatge de les plantilles

Les plantilles estan ordenades segons els tipus de formats i també podem fer cerques sobre un tema en particular, mitjançant la barra de cerca. Quan hagueu decidit quina plantilla us agrada, heu de fer clic a Crea per carregar-la. Amb l'editor, podeu adaptar el contingut fent doble clic als quadres de text; utilitzau els selectors de colors i el tipus de lletra per modificar el text al vostre estil.

Podeu fer clic i cercar els gràfics o bé arrossegar-los des de la barra lateral al panell o espai de treball. Hi trobareu icones, formes i imatges classificades per categories per facilitar-ne la cerca. Podreu personalitzar els elements gràfics canviant els colors, redimensionant-los i girant-los; i també incloure les vostres imatges o fotografies pròpies, que quedaran integrades en els dissenys ja creats, emmascarant-les i emparellant-les amb text. També des de la barra lateral, podreu afegir gràfics, diagrames i mapes que podran ser adaptats

Si no volem fer servir una plantilla predisenyada, també podem crear els nostres formats a partir d’una pàgina en blanc, des de zero.

Amb la funció de previsualització, podem monitoritzar el resultat de com quedarà en tot moment; i, quan trobem que l’hem acabat, el podrem descarregar, compartir-lo, duplicar-lo, veure'l a web o presentar-lo, en directe, a una audiència, mitjançant el mode de presentació.

Imatge sobre enmagatzemar el projecte 

Heu de fer públic l’enllaç per compartir la vostra creació amb qui vulgueu, a través de correu electrònic, missatgeria instantània o per publicar-la a les xarxes socials.

Imatge per a compartir el projecte

Imatges extretes de: https://piktochart.com/

Per a més informació

Blog de Piktochart

Canal YouTube de Piktochart

Instagram @Piktochart

Data de l'esdeveniment: 16/09/2019

Data de publicació: 01/08/2019