Crea recursos visuals amb Canva

Canva és un lloc web d’eines de disseny gràfic en línia. Va ser creat l’any 2013 i des de llavors s’ha mantingut com una de les eines més populars en el sector educatiu i del disseny per al tractament amb imatges. Es caracteritza per ser un servei que ofereix plantilles predeterminades, la majoria de les quals són gratuïtes, creades per professionals. A més, es pot usar des de qualsevol dispositiu: ordinador, tauleta tàctil, mòbil. La millor manera d’aprendre a utilitzar-la és provar-ho. En pocs minuts et sorprendràs dels resultats aconseguits!

Imatge 1

Imatge de les plantilles de canvas

És una eina que ens permetrà crear recursos gràfics, com presentacions, pòsters, infografies, bàners, etc., i sempre l’element destacat és la imatge a la qual podrem afegir-hi interacció. Per utilitzar-la hem d’accedir a  https://www.canva.com/es_es i ens hi registrarem amb un compte nou o bé podrem vincular-lo a un compte i perfil ja existent.

L’editor de Canva és molt senzill, ja que és una eina destinada a usuaris que no són dissenyadors gràfics. El primer que s’ha de fer és seleccionar un disseny, dels cents de models predissenyats que s’ofereixen, i personalitzar-lo amb uns quants clics.

Imatge 2

Imatge del editor de canvas

Volem destacar algunes potencialitats de Canva:

Imatge 3

Potencialitats de canvas

Canva ofereix diferents opcions de registre. El gratuït inclou:

  • Possibilitat de treballar col·laborativament fins a 10 membres per equip
  • 1GB d’emmagatzemament per a imatges i dissenys acabats
  • Accés a més de 8.000 plantilles
  • Opció de pujar les teves pròpies imatges

Finalment, un cop has acabat el teu disseny, pots descarregar les imatges, sense cap incòmoda marca d’aigua, i tots els dissenys queden emmagatzemats a la biblioteca del servei del teu compte, per si els vols tornar a editar o usar.

Cal dir que, a l'hora d'elaborar un recurs, s'han de seguir les línies marcades pel disseny institucional de la UIB, disponibles des de http://logo.uib.cat.

Si tens qualsevol dubte sobre el disseny institucional contacta amb dircom2@uib.cat i t'ajudarem.

 

Per a més informació

Canva. Crea diseños geniales con la fantástica serie de funciones de Canva

Canva. ¿Qué quieres diseñar hoy?

elenacharameli (13 abril, 2016). Guía de Canva con trucos y consejos de diseño gráfico. Elena Charameli, Community Manager


Imatge 3: extreta de: https://about.canva.com/es_mx/

Data de publicació: 04/03/2019