Crea vídeos amb Quik des del telèfon mòbil o la tauleta tàctil

Quik GoPro és una aplicació amb la qual podem editar vídeos des dels dispositius mòbils. La seva versió per a telèfons intel·ligents o tauletes tàctils és totalment gratuïta i està disponible per a dispositius IOS i Android. Només cal connectar-se a App Store o Google Play, descarregar-la i instal·lar-la.  Després de configurar alguns paràmetres bàsics, cal accedir als vídeos que hi ha al dispositiu, així es podran editar i compartir, directament, a les xarxes socials o YouTube i també es podran enllaçar a Aula digital.

Imatge amb la frase "Crea tus videos facilmente con tu movil o tablet"

Quik GoPro és una aplicació d’edició automàtica de vídeos per a dispositius mòbils. La comercialitza la reconeguda empresa GoPro, especialitzada en la producció de càmeres personals d’alta definició.

L’aplicació és totalment gratuïta i està disponible per a dispositius IOS i Android, ja siguin telèfons intel·ligents o tauletes tàctils; la versió d’escriptori només és compatible per a usuaris de càmeres GoPro. Només cal connectar-se a App Store o Google Play, descarregar-la i instal·lar-la.

És recomanable configurar algunes opcions que consideram interessants, com la funció de creació automàtica de vídeos, mitjançant la qual l’aplicació crea un vídeo automàticament amb els que hem anant desant al nostre dispositiu durant la setmana. Podem desar-lo o compartir-lo després de modificar-lo, si cal. També és important activar l’opció de Guardar vídeos en alta qualitat: 1080 HD.

Interfície de quick

Fent clic al botó de crear, accedirem a les fotos i als vídeos del nostre dispositiu, i, també, a les imatges i als vídeos dels nostres perfils d’Instagram o Facebook. Podem afegir-los per ordre o canviar-lo, només cal sostenir el vídeo i arrossegar-lo. Una vegada importats a Quik, després de seleccionar-los, fem clic al botó OK; automàticament, l’aplicació ens crea un vídeo.

 Es mostren exemples de vídeos i imatges per importar

Sota aquest vídeo apareixen els botons dels temes o de les plantilles, amb efectes visuals (música disponible inclosa).  Podem anar fent proves fins que trobem el que millor s’adapti a les nostres necessitats. Amb els botons de la part inferior, d’esquerra a dreta, podem afegir més vídeos o imatges, canviar la música, editar els clips i les imatges, i la qualitat del vídeo, i descarregar-lo o desar-lo.  

Interfície d'edició de video de quick

Fent clic al botó central, accedim als vídeos i a les imatges que configuren el nostre vídeo. Podem crear portades i contraportades, afegir text sobre els vídeos o les imatges, eliminar-ne, afegir-ne, duplicar-ne, a més d’enfocar la part que volem mostrar de les imatges emprades. Després, triam les opcions de desar i compartir a les xarxes socials disponibles que ens interessin.

Propostes didàctiques

  • Crear càpsules d’informació en format vídeo (preferiblement, de 3 minuts o de menys de 7 minuts) sobre diferents temes relacionats amb l’assignatura. Poden servir tant per contextualitzar com per tancar continguts, i són molt útils per captar l’atenció dels estudiants
  • Crear tutorials sobre protocols, i sobre programari o eines TIC que hagin de fer servir els alumnes
  • Demanar als estudiants la creació de vídeos de durada breu, i compartir-los a Aula digital i/o a les xarxes socials, per constatar que els alumnes han assolit els objectius d’una lliçó, un tema, una lectura...
  • Acompanyar els treballs d’exposició dels alumnes o l’entrega de treballs d'aquests amb la realització de vídeos, en grup o individualment
  • Promoure el debat i la discussió a partir de vídeos fets pel professor o pels alumnes

Imatge de la aplicació

Per a més informació

Videotutorial en español en directo de GoPro Quik

Data de publicació: 14/12/2018