Mentimeter, participació dins l'aula

Mentimeter és una eina molt senzilla que permet la participació de l’alumnat dins l’aula en temps real. El servei és totalment en línia i requereix enregistrar-s’hi com a editors, però no cal com a alumnes. El registre es permet des del compte d’usuari de Google.

Els editors podran elaborar senzilles activitats seguint algunes plantilles predeterminades perquè, posteriorment, els alumnes puguin votar la resposta més adequada.

Algunes de les activitats que es poden fer són: qüestionaris per conèixer l’opinió de l’alumnat, núvol de paraules, on les opcions més votades es veuen en lletra més grossa, pluja d’idees, etc.

Tipus d'activitats Mentimeter
Els participants accediran a la web de votació https://www.menti.com/ des de qualsevol dispositiu o navegador i hi introduiran el codi de sis dígits, facilitat pel professor i que s’ha generat automàticament amb la creació del recurs.

Els resultats obtinguts de la votació són immediats en temps real, cosa que ho fa més motivador. En el mateix moment es podrà veure representat, mitjançant un gràfic, el percentatge de les opcions votades.

Exemple de mentimeter


A continuació exposam algunes opcions per utilitzar dins l’aula:

  • Comprovar el grau d’assimilació dels continguts que s’expliquen a l’aula o bé si els alumnes han llegit el material preparat per treballar a casa.
  • Coneixements previs sobre un tema abans d’iniciar-se a classe.
  • D’altra banda, per als alumnes o grups més tímids, aquesta eina pot servir perquè els estudiants plantegin preguntes anònimes.

Per a més informació

Mentimeter encuestas para el aula en tiempo real https://intef.es/Blog/mentimeter-encuestas-para-el-aula-en-tiempo-real/

Mentimeter, encuestas para el aula en tiempo real por Noelia Tomás Martínez para INTEF. https://intef.es/wp-content/uploads/2019/02/Mentimeter-1.pdf

Canal YouTube Mentimeter https://www.youtube.com/user/Mentimeter

 

Data de publicació: 01/04/2019