Programa els missatges de la teva assignatura d'una sola vegada i... oblida-te'n!

Aula digital et permet definir el temps que serà visible un missatge i, per tant, deixar programats tots aquells que necessitis abans que comencin les classes

Ara que, per ventura, estàs preparant la docència de les teves assignatures del proper semestre, és un bon moment per aprofitar aquelles funcions d’Aula digital que et permeten programar certes activitats i que t’ajuden a gestionar millor el teu temps.  Aquest és el cas de la programació dels missatges dels diferents fòrums (Tauler de notícies, Fòrum general, Comunicació per grup, o qualsevol altre fòrum que hagis habilitat dins l’assignatura).

Aula digital et permet definir l’interval de temps en què un missatge serà visible o, si no, la data i hora a partir de la qual serà visible, sense definir una data de finalització. Per fer-ho, has d’activar el mode d’edició, seleccionar el fòrum que t’interessi i fer clic sobre Afegeix un tema nou.

Imatge 1

El primer que hauràs de fer és emplenar els camps obligatoris de l’assumpte i el missatge amb el contingut que vulguis transmetre al teu alumnat, tal com ho fas amb els missatges no programats.

Imatge 2

Seguidament has d’habilitar i definir, dins l’apartat Període de visualització, la data o les dates que vulguis fixar. Potser t’interessa definir un període concret en el qual el missatge sigui visible, amb una data d’inici i una de finalització; però normalment et serà suficient definir la data i hora a partir de la qual el missatge serà visible per a l’alumnat.

Imatge 3

Recorda que és necessari desar els canvis perquè aquesta configuració s’apliqui. Sabràs que aquest missatge està programat, perquè veuràs una icona d’un calendari quan et trobis a la llista de debats disponibles dins aquell fòrum.

Imatge 4

Aquesta funció et pot servir, per exemple, per programar els missatges del Tauler d’anuncis, que, com saps, és un fòrum en què només el professorat de l’assignatura pot escriure missatges, que se sol utilitzar per comunicar avisos importants o recordatoris del dia a dia de l'assignatura i que té per defecte la subscripció obligatòria, per la qual cosa tot l’alumnat rep còpia per correu electrònic dels missatges que s'hi generen. D’aquesta manera pots recordar la data d’inici de classes, donar la benvinguda a l’assignatura, les dates d’entrega de treballs i les dates dels exàmens.

A la llista de temes de debat veuràs una icona d’un calendari davant els missatges programats, en color gris aquells que encara no s’han fet visibles i en color blau aquells que ja ho són.

S’ha de tenir en compte que el fet que es programin determinats missatges no impedeix que se'n puguin crear de nous en la manera habitual, és a dir no programats. 

Imatge 5

Recorda que també pots deixar altres funcions programades, com per exemple:

  • Tramesa de tasques, indicant la data a partir de la qual es poden fer; la data de venciment; i la data a partir de la qual no s’acceptaran més trameses. Així com habilitar un recordatori per a tu per qualificar aquella tasca.   
  • La data a partir de la qual un recurs o una activitat (per exemple una secció completa, una carpeta, un document pdf, un fòrum, un àudio mp4, un qüestionari...) serà visible a través de les Restriccions d’accés, que trobaràs a Edita paràmetres.

Per a més informació

Manuals: restriccions d’accés

Manuals: Com s’afegeix un recurs

Manual: Tasques (apartat Restriccions d’accés)

Manual: Qüestionari

Manual: Enquesta (apartat Restriccions d’accés)

Manual: Glossari (apartat Restriccions d’accés)

Manual: Wiki (apartat Restriccions d’accés)

Manual: Lliçó (apartat Restriccions d’accés)

Manual: Fòrum (apartat Restriccions d’accés)

Data de publicació: 03/02/2020