Transmet els teus vídeos en viu en diverses plataformes simultàniament amb Restream

Restream és un servei web basat en l'emmagatzemament al núvol, que permet gestionar diversos canals de retransmissió de vídeo des d'un mateix compte. Amb aquesta eina els usuaris podran emetre continguts, en viu, a través de diferents plataformes simultàniament, tot des del seu únic compte de Restream

Podem provar l'eina, inscriure'ns-hi i acollir-nos al pla gratuït, que ens permet afegir fins a 30 plataformes, entre les quals trobam YouTube, Periscope o Ustream; podrem emetre de franc a través de Facebook Live, si configuram en el panell l’accés a un compte personal de Facebook.

Imatge 1

Una vegada inscrits, podrem anar afegint, molt fàcilment, les plataformes on volem transmetre simultàniament al panell; simplement seleccionarem la plataforma i la connectarem seguint les passes que ens demanen. Amb algunes plataformes ho haurem de configurar manualment i d'altres es connectaran una vegada que autoritzem, a l’eina, tenir accés als nostres comptes dels serveis.

Imatge 2

Després d'haver seleccionat les plataformes on volem emetre simultàniament la nostra emissió, podem començar a transmetre en viu a través  de la càmera web, sense necessitat d'instal·lar programari addicional; o bé localitzarem la clau de transmissió i l’enllaç d'aquesta, per configurar, un sistema de transmissió.

 Imatge 3

Farem clic sobre Empezar ahora, per triar el programari amb el qual volem transmetre.

Imatge 4

Seguirem les instruccions per a la instal·lació de programari elegit, com pot ser l'OBS Studio, i el configurarem amb l’adreça d’emissió i la clau, per seleccionar la font, el recurs i/o el vídeo que volem transmetre; el podem arrossegar i deixar anar directament els fitxers a la pantalla central de la interfície del programari, per després començar la transmissió.

Imatge 5

Una funcionalitat, entre moltes altres de Restream, que podem destacar és el xat, que ens permet comunicar-nos amb els nostres espectadors; podem fer servir tant una versió del xat web,  com descarregar-nos la  aplicació per instal·lar-ho al nostre ordinador.

 Imatge6

L'aplicació inclou també una eina d’anàlisi per veure l’abast de les nostres transmissions i fer-ne un seguiment, també podem monitoritzar les emissions en temps real.

Podem configurar, al panell, també alertes socials, perquè, quan comencem a transmetre, avisi els nostres seguidors de les xarxes socials, a través d'un missatge personalitzat prèviament, que s’enviarà automàticament.

Restream també possibilita programar l’emissió de vídeos o d'esdeveniments, en les versions de pagament.

Per a més informació

Pàgina de suport de Restream

Instruccions pas a pas sobre com instal·lar el programari OBS Studio

Canal oficial de YouTube Resteam.io

Data de publicació: 15/04/2019