Escoltar

Notícies per a l'alumnat

Noves formes per presentar els teus continguts: videopresentacions

Les videopresentacions, una nova forma més interactiva i atractiva per presentar els continguts!

 

Les videopresentacions provenen del món del màrqueting i consisteixen a presentar un producte mitjançant un vídeo breu i dinàmic. Si aplicam aquesta idea a la teva situació acadèmica, com a estudiant, seria la presentació dels teus treballs mitjançant un vídeo.

Quins avantatges té aquesta forma de presentació dels treballs? Bàsicament, permet crear missatges més clars i amb un llenguatge visual més atractiu i dinàmic.

Per crear les teves videopresentacions et presentam algunes de les eines que hi ha al mercat i que trobam més interessants:

  1. Screencast-o-matic: eina en línia que et possibilita la gravació de la teva pantalla de l’ordinador. A la versió gratuïta només et permet gravar 15 min., amb marca d’aigua. Tot i així, és una de les eines més populars sobre la captura d’escriptori que hi ha.
  2. Moovly: et permet crear vídeos tipus Hand Drawing. Té una gran llibreria d’objectes i la versió gratuïta és molt completa.
  3. Powtoon: aquest programari et permet il·lustrar les teves idees en un vídeo d'animacions. També la versió gratuïta presenta una àmplia llibreria d’objectes.

Per a més informació

Porras, D. (2015). Video presentaciones multimedia para eLearning (@danporras). Extret de https://www.slideshare.net/danporras/webinar-unia-videopresent

5 Mistakes in Using Videos for eLearning Courses Infographic - e-Learning Infographics. (2016). Extret de https://elearninginfographics.com/5-mistakes-in-using-video-for-e-learning-courses/

De Josep, G. (2017). ¿Cómo tiene que ser un vídeo online de divulgación científica?. Extret de https://www.lavanguardia.com/economia/management/20170407/421519724552/video-online-divulgacion-cientifica.html 

 

Data de publicació: 11/07/2019