Breus recomanacions per usar BB Collaborate

Qüestions a tenir en compte abans d’accedir-hi

Programar una sessió de videoconferència

Dins Aula digital amb l'edició activada, i des d’Afegeix una activitat o un recurs, s’ha de seleccionar Collaborate.

Imatge 1

Dins Paràmetres generals, trobam una sèrie d'apartats que destacam a continuació: 

Imatge 2

Comença:  permet establir una hora concreta del començament de la reunió. 

Durada:  per triar la durada de la sessió. La darrera opció del desplegable  permet deixar la sessió oberta durant tot el curs, així el professor i els alumnes poden entrar-hi en qualsevol moment, sense haver de crear-ne una de nova.

Imatge 3

Accedir a la sessió

Una vegada creada l’activitat de Collaborate, ens apareixerà l’enllaç a la nostra assignatura.

Imatge 4

Hem de clicar a Accedeix a la sessió per començar.

Imatge 5

Convidar usuaris externs a Aula digital 

Si ens interessa convidar, a una videoconferència, persones que són fora de la nostra Aula digital, en els paràmetres generals de l’activitat, hem de marcar Permet l’accés de visitants a Collaborate.

Imatge 6

Si se selecciona, permet triar el rol que han de tenir els participants externs de la reunió:

  • Moderador: té el control total del contingut que es comparteix. Pot gestionar els assistents i controla totes les opcions. 
  • Presentador: pot presentar contingut (compartir pantalla, una presentació, etc.) sense tenir privilegis de control de les opcions.
  • Participant: és el nivell mínim de participació a Collaborate; es pot activar i desactivar les notificacions i, amb l’autorització del moderador, es pot activar àudio i vídeo o fer altres accions que es considerin necessàries per a la sessió.

Si activam aquestes opcions, es genera un enllaç que podem compartir amb el nostre convidat, perquè pugui accedir-hi. El trobem a la pestanya Enllaços de convidat.

Imatge 7

Característiques  bàsiques de l’eina de videoconferència Collaborate

Imatge 8

Una vegada que s’accedeix a la sessió apareixen diferents opcions.

  1. Opcions de micròfon, vídeo i torn de paraula.  És imprescindible activar l’àudio i vídeo. També podem sol·licitar el torn de paraula. 
  2. Panell de Collaborate. Les funcions de compartir arxius i documents, xat, crear grups de treball i altres eines per a la videoconferència es troben en aquest panell.
  3. El menú de la sessió. Des d’aquí es pot enregistrar la sessió i sortir-ne quan acabem. 

Per conèixer el funcionament d’aquestes opcions, i d'altres, podeu consultar aquest enllaç