Webs educatives

lloc web

Com a docents de la UIB teniu la possibilitat de disposar d’un lloc web destinat a ubicar continguts didàctics, per utilitzar-los com a material de suport per a la docència. Així, aquests continguts estaran en obert, és a dir, seran accessibles a tota la comunitat d’Internet.

El lloc consisteix en un espai d’allotjament web (webhosting), de la universitat, amb una instal·lació de WordPress, que és una eina de creació de continguts.

Imatge

Martínez Andreu, S. (2019). Alimentación y Dietoterapia – Bloque Temático I (Tema 1, 2 y 3). Extret de http://alimentaweb.uibvirtual.es/

Com sol·licitar-ho?

En el cas que estigueu interessats a tenir un espai, rebreu el suport necessari per part d’UIB Campus Digital per iniciar-vos en aquesta tasca. Heu d’emplenar la Sol·licitud Web assignatures. Podeu trobar aquesta sol·licitud a: UIBdigital, dins la secció Gestions i serveis > Sol·licituds > Disponibles

El projecte web

Disposareu d’un lloc web configurat i preparat per poder crear continguts, dels quals sereu únicament el responsable de l’edició, publicació i actualització.

Les possibilitats de WordPress són les de publicar informació en format blog i pàgina web.

Cal tenir en compte que tot el contingut compartit, sigui text, imatges, vídeos, música, etc., ha de ser d’autoria pròpia, tenir-ne els drets o citar els recursos que no siguin amb llicència Creative Commons o de domini públic.

El responsable del lloc web en triarà el nom. L’allotjament web s’oferirà donant preferència al domini uib.eu, tot i que també hi haurà disponibles uib.cat i uib.es.

Suport tècnic i pedagògic

Els tècnics de Campus Digital configuraran i crearan el lloc web amb les especificacions que vindran determinades a la sol·licitud. Us donaran d’alta i us facilitaran totes les eines necessàries per a la gestió i creació de continguts.

Des de Campus Digital, us oferiran orientació en estratègies d’utilització d’aquest lloc web, per fer-ne un bon ús dins la vostra docència. A més, es donaran indicacions tant pel que fa a la creació com a la publicació i la distribució d’aquest recurs.

Amb l'objectiu de conèixer les utilitats dels blogs en situacions educatives i assolir estratègies per dissenyar-los i gestionar-los, Campus Digital, des del seu pla de formació, ofereix el curs Creació de webs docents.

Com a requisit per fer la sol·licitud, haureu d’acreditar que disposau de formació, o tenir experiència en la gestió i l’edició de continguts amb WordPress o eines similars; o bé que en breu podreu accedir a alguna acció formativa d’aquesta temàtica.

Nota. Heu de tenir en compte que el procés de creació del blog no és immediat, ja que la tasca de configuració i complementació de continguts que implica requereix aproximadament quaranta-vuit hores per dur-se a terme.