Innova la teva docència amb podcast per als teus alumnes

Actualment, els avanços de la tecnologia han permès als educadors noves maneres de distribuir continguts didàctics. Les gravacions en format podcast han revolucionat el panorama educatiu per promoure la lliure edició i distribució de la informació.

Un podcast és un arxiu digital d’àudio que està vinculat a sistemes de sindicació RSS que es distribueix per Internet i que es pot reproduir directament. El podem escoltar fent tasques domèstiques, en el cotxe i en els transports públics, passejant, fent esport, etc., tantes vegades com sigui necessari.

És important, quan utilitzam un podcast com a recurs tecnològic i educatiu, saber com, quan i amb quina finalitat usar-lo, per obtenir-ne beneficis esperats. És a dir, el procés d’elaboració respon a unes necessitats que volem millorar. Per aquesta raó, en el nostre àmbit parlam de podcast educatius «com un mitjà didàctic basat en un arxiu sonor que ha estat creat a partir d'un procés de planificació didàctica».

En l'esquema següent sintetitzam alguns dels beneficis del podcast educatiu. 

Des de Campus Digital et facilitam les estratègies per a la creació de podcast i t’ajudam a completar el procediment per enregistrar, editar i distribuir els teus podcast educatius. A la web següent trobaràs tota la informació necessària per iniciar-te en aquest nou repte.

Infografia del process per fer un podcast

A continuació pots escoltar un exemple, recent, a UIBPodcast de professors que faciliten als seus estudiants recomanacions per realitzar el projecte d’aprenentatge al centre.

Per a més informació

Cómo empleo el #podcast como apoyo al aprendizaje en la #Universidad española

¿Por qué las universidades deben usar el podcasting?

Los mejores podcasts educativos en español

Integración de podcast en contextos de enseñanza: criterios para el diseño de actividades

Data de l'esdeveniment: 30/09/2019

Data de publicació: 27/09/2019