Una manera d’acompanyar els alumnes en el procés d’aprenentatge és presentar els materials d'una assignatura mitjançant una imatge, amb la qual cosa s'ofereix la possibilitat d'accedir, d'un sol cop d'ull, a conceptes clau degudament jerarquitzats i a altres tipus de continguts interrelacionats. En aquesta notícia te'n volem mostrar dos exemples.
El primer exemple és la proposta de la professora Margalida Miró, del grau d'Infermeria, que aplica el model de classe inversa a través d'infografies interactives que ella mateixa ha elaborat (una per cada unitat temàtica), les quals presenten el pla de treball organitzat per a les sessions de classe als estudiants. Així doncs, els alumnes hi poden visualitzar les tasques que hauran de fer en els diferents moments que planteja el model: abans de la sessió presencial i durant la dita sessió. Si fas clic a la imatge següent podràs veure la seva proposta:
[Extret d’Aula digital. Assignatura 22702 Bases Històriques i Professionals de la Infermeria]
El segon exemple és una infografia dinàmica elaborada per Daniel Adrover, professor del grau d'Educació Primària, l’objectiu de la qual és que els estudiants ampliïn tot allò que no s'ha vist en profunditat a classe i ho complementin, per a la qual cosa s'hi exposa, per a cada tema de l’assignatura: un índex de continguts, lectures de reforç i vídeos docents d’elaboració pròpia. Igual que l'experiència docent anterior, aquesta també aplica el model de classe inversa per activar els debats i la participació dels alumnes dins l’aula a partir del treball fet a casa. A la imatge següent pots visualitzar la seva proposta:

[Extret d’Aula digital. Assignatura 22107 Psicologia del Desenvolupament en l'Edat Escolar]
Consideram que aquests dos exemples d’ús dels recursos interactius et poden resultar útils, i de manera especial per a la preparació de les teves assignatures abans d'iniciar el semestre. En aquests dos casos concrets s’ha emprat l'eina Genially, que permet crear materials a partir de plantilles que es poden adaptar a distintes necessitats docents.
Si t'atreu aquesta manera de presentar els continguts, et recordam que des del Servei de Campus Digital et podem donar suport durant el procés de disseny i elaboració dels teus materials d’aprenentatge, i orientar-te perquè siguin més interactius, innovadors i visualment aclaridors. Pots contactar amb nosaltres; t’ajudarem a assolir el teu propòsit!
Data de publicació: Fri Dec 02 13:14:00 CET 2022