L’ús de la IAG com a metodologia d’aprenentatge: percepcions i reflexions a través de les pràctiques d’aula

Foto de l'autor d'aquesta experiéncia

El primer any de projecte d’innovació, hem optat per conèixer la intensitat i les motivacions de l’ús de la IAG per part de l’alumnat, el qual hem conduït cap a una reflexió al voltant dels resultats i del pes de l’eina dins del seu procés d’aprenentatge.

Amb aquest objectiu s’han fet enquestes inicials a graus i cursos diferents. Després, alguns membres del projecte hem desenvolupat diverses pràctiques adaptades als tres graus en què impartim docència (Història, Art i Geografia).

En tots els casos, s’han combinat agrupaments que feien feina amb IAG i altres que treballaven amb una metodologia tradicional (bibliografia acadèmica). En el cas del grau en Geografia, s’ha mostrat a l’alumnat les limitacions de la IAG com a element de suport per elaborar mapes, respecte de l’eina ArcGIS. 

Els resultats de cada pràctica s’han donat a conèixer dins l’aula i s’ha desenvolupat un debat sobre quines respostes han estat més satisfactòries, comentant els avantatges i desavantatges de la metodologia emprada. També es fa una enquesta de finalització d’activitat pràctica. Una vegada acabades totes les sessions, també es du a terme una enquesta final per valorar la seva percepció de la IAG després de les experiències desenvolupades a l’aula, com a DAFO reflexiu.

Participants:

Ana María Coll Coll
Luis Alfonso Escudero Gómez
Antònia Juan Vicens
Francisco José García Pérez
Maria Magdalena Cerdà Garriga
Miguel José Deyá Bauzá
Miquel Àngel Coll Ramis
Matias Reus Pons

Línia temàtica: Aplicacions de la IA a la docència i l’avaluació

Data de presentació: febrer de 2025, a les VII Jornades d’Experiències Docents